Recepten

Broodje Boulet met Smoelsaus van Pauwels
Dit gerecht maakt u met Type gerecht

Broodje Crusty Boulet met Smoelsaus


Een klassieker in de broodjeszaak: een stevige hap met gehaktballen, de kruidige smaak van Smoelsaus, het notige van de satésaus en de crunch van gefrituurde uitjes!

Bereidingswijze: Pan
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 1

Ingredienten

1kg Gemengd gehakt
Ei
Kipkruiden
Cayennepeper
1 Beschuiten
Peterselie
0,5 Sjalot
0,3l Rundsbouillon
Bicky-uitjes
Veldsla
1 Wortel
Mosterd
Smoelsaus
Satésaus

Recept

Meng 1kg gehakt, een ei, wat peper, nootmuskaat, een verkruimelde beschuiten, fijn gesneden peterselie, fijngesnipperde sjalotjes en een eetlepel mosterd in een mengkom. Maak de handen nat en rol ballen van de gewenste dikte. Laat de gehaktballen een halfuurtje opstijven in de frigo.

Bak de gehaktballen rondom rond in een braadpan tot ze mooi aankleuren. Giet een deel van de rundsbouillon bij en zet gedurende 15 à 20 minuten op een kleiner vuur met het deksel op de pan. Haal de gehaktballen uit de pan wanneer ze gaar zijn en snijd in plakjes.

Snijd het baguette doormidden en beleg met de verse veldsla, geraspte wortel, plakjes tomaten, augurk, gehaktballen, satésaus, Smoelsaus en Bicky-uitjes.

PAUWELS SAUCES

Wat wilt u bestellen?

[contact-form-7 404 "Not Found"]