Gepofte aardappel in de schil met garnalen en bieslook vinaigrette

Een eenvoudig gerecht voor een avond in de week, maar tegelijk ook ideaal om te serveren op een feestelijk diner: deze gepofte aardappel in de schil met garnalen en onze Bieslook Vinaigrette is de perfecte mix tussen eenvoud en smaak!

Ingrediënten
1 Portie
  • 1 aardappel
  • 1 g ongepelde grijze garnalen
  • 1 el bieslook
  • 1 radijzen
  • 1 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el peterselie
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Pauwels Bieslook Vinaigrette
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de aardappelen onder koud water, prik enkele gaatjes in de schil met een vork en rooster de aardappelen in de oven gedurende 45 minuten.
  3. Pel ondertussen de garnalen en hak de bieslook, peterselie en knoflook fijn.
  4. Snijd ook de radijzen in schijfjes.
  5. Spoel ook de spinazie onder koud water en laat goed uitlekken.
  6. Verwarm een wokpan met een scheut olijfolie en bak de spinazie heel kort.
  7. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Maak met een scherp mes een kruis tot halverwege de aardappel, duw op de buitenkant van de aardappelen om het aardappelkruim wat open te duwen.
  9. Vul de vrijgekomen ruimte met spinazie, fijngesneden radijzen, peterselie, bieslook en de gepelde garnalen.
  10. Werk af moet de Bieslook Vinaigrette van Pauwels en serveer met wat cresson of een salade.