Frituurvetten en -oliën voor professioneel gebruik

Pauwels verdeelt een uitgebreid gamma aan frituurvetten en -oliën voor professioneel gebruik in foodservice en de voedingsindustrie. Van 100% dierlijke producten en 100% plantaardige alternatieven tot een mix van beide. Daarnaast bieden we ook een halal-alternatief aan.

Twijfel je tussen vet of olie? We hebben alle kenmerken opgesomd onderaan deze pagina. Of neem simpelweg contact op met je vertegenwoordiger. Hij staat klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Keuzecriteria vetten & oliën

Op zoek naar frituurvet of -olie, maar weet je niet wat kiezen? Bij Pauwels hebben we een uitgebreid gamma, waardoor de keuze niet makkelijker wordt. Maar geen zorgen, wij zijn er om je te helpen. Hieronder ontdek je waarom je voor een bepaalde optie kunt kiezen. Of neem contact op met je vertegenwoordiger voor advies op maat.

Levensduur

Vetten 🏆

Frituurvetten hebben over het algemeen een langere levensduur dan frituuroliën, dankzij hun verzadigde vetzuren. Dit maakt hergebruik mogelijk gedurende meerdere frituursessies, wat niet alleen kostenefficiënt is, maar ook duurzaam in gebruik.

Oliën

Frituuroliën gaan meestal minder lang mee dan frituurvetten omdat ze onverzadigde vetzuren bevatten, die makkelijk oxideren. Hierdoor kan de olie sneller slecht worden en een onaangename smaak krijgen.

Join the club?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, acties, promo's en leuke recepten!