Patatas Bravas met rundsmerguez en Jalapeño Mayonaise

Deze lekkere snack haalt zijn inspiratie uit Spanje. Een snelle tapas-hap met krokante aardappeltjes en kruidige merguez worstjes. Als afwerking wordt er gekozen voor onze eigen Jalapeño Mayonaise!

Ingrediënten
1 Portie
  • 1 g aardappelen
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 merguezworst
  • 1 jalapeño peper
  • peper en zout
  • boter
  • Pauwels Looksaus
  • Pauwels Jalapeño Mayonaise
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken van gelijke grootte.
  2. Smelt boter in een pan en bak hierin de aardappelstukjes op een zeer laag vuurtje onder deksel gaar (dit kan meer dan een half uur duren, dus houdt een oogje in het zeil en prik zo nu en dan met een mes door een aardappel om de gaarheid te testen).
  3. Als de aardappelen bijna gebakken zijn, snijd je er een jalapeño pepertje in en bestrooi je met paprikapoeder. Laat nog even verder bakken zodat de kruiding goed in de aardappelen kan trekken.
  4. Verhit boter in een koekenpan en bak de merguezworstjes in 8 – 10 minuten op middelmatig vuur rondom bruin.
  5. Serveer de patatas bravas met de merguezworstjes met Jalapeño Mayonaise, bestrooi met grof zout en eventueel nog een toefje looksaus er bovenop.