Warme herfstsalade met lamsspiesjes en yoghurt vinaigrette

Dat je niet alleen in de zomer, maar ook in de herfst en zelfs de winter kan genieten van een lekkere salade bewijst deze warme salade met lamsspiesjes. Afwerken doen we met de Yoghurt Vinaigrette van Pauwels Sauzen!

Ingrediënten
1 Portie
  • 1 lamsspiesjes
  • 1 wortel
  • 1 pastinaak
  • 1 aardpeer
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 g pompoen in blokjes
  • 1 kerstomaten
  • 1 aardappel in schil
  • knoflook
  • 1 el fijngehakte salie
  • 1 tl oregano
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 sneden bruin brood
  • 1 limoen
  • boter
  • peper en zout
  • Pauwels Yoghurt Vinaigrette
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en was alle groenten.
  2. Schil de wortelen, aardpeer en pastinaak en snijd vervolgens in gelijke stukken van 2 tot 3 centimeter.
  3. Snijd ook de aubergine, pompoen en courgette in schijfjes van 1cm dikte.
  4. Smeer een ovenschaal in met olijfolie en leg alle groenten er in.
  5. Bedruppel met wat olijfolie en voeg ook de fijngehakte salie, rozemarijn en oregano toe.
  6. Kruid af met peper en zout en meng het geheel goed door elkaar.
  7. Hak een bol look in 4 en leg de stukken tussen de groenten.
  8. Was de aardappel onder koud water en prik enkele gaatjes in de schil met een vork.
  9. Zet de schaal en de aardappel (al dan niet in een aparte ovenschaal) 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de groenten regelmatig om.
  10. Neem een nieuw ovenschaaltje en leg er de kerstomaatjes in.
  11. Bedruppel met olijfolie en balsamicoazijn.
  12. Strooi wat grof zeezout over de tomaatjes en een paar draaien van de pepermolen.
  13. Zet de schaal de laatste 10 minuutjes mee in de oven.
  14. Bak de lamsspiesjes in boter goudbruin en snijd het bruin brood in blokjes van 1 cm.
  15. Fruit een teen geperste look aan in een koekenpan.
  16. Voeg nadien de blokjes brood toe en bak goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid af met peper en zout.
  17. Schep de warme groentesalade op de borden en leg er twee lamsspiesjes op.
  18. Werk af met 1 à 2 lepels van de Yoghurt Vinaigrette van Pauwels Sauzen.
  19. Serveer met de aardappel in de schil, de kerstomaatjes en een kwartje limoen voor de liefhebbers.