De Patatclub, de club waar ze frietjes serveren met Pauwels sauzen

De Patatclub, de club waar ze frietjes serveren met Pauwels sauzen

Als er nu één club is waar je lid van wilt zijn, dan is dat zeker en vast wel de Patatclub in Destelbergen. Jens Meganck begon dan ook sinds 30 maart 2022 deze lekkere club met in de spotlights frietjes. Ook de sauzen van Pauwels mogen niet ontbreken, want frieten zonder saus dat kan natuurlijk niet.

Van ondernemer naar friturist

Waar vroeger Italiaans restaurant Etna gevestigd was, hangt sinds een klein jaar het uithangbord van de Patatclub. De zaak die Jens volledig zelf uit de grond stampte is een combinatie van frituur en eethuis. Zo staan er dan ook een heleboel huisbereide gerechten op de menukaart.

Ondernemen zit bij Jens duidelijk in het bloed. Zo startte hij met het verhuren van springkastelen en begon hij een aantal jaren geleden een eigen cateringbedrijf dat feesten aan huis verzorgde. Toen Corona kwam, was het tijd voor een nieuwe uitdaging en die vond hij bij de Patatclub.

Ook daar probeert hij vernieuwend uit de hoek te komen en lanceerde zo de Patatclub-app. “Via deze app kunnen klanten frieten bestellen en een tijdstip kiezen waarop ze de bestelling komen afhalen”, vertelt Jens. We proberen onze klanten dan ook de beste klantervaring te bezorgen. Ook is er ter plekke plaats voor 40 personen en kunnen er nog eens 50 klanten gebruik maken van het buitenterras.

Pauwels sauzen bij de Patatclub

Samenwerking lokale slager

Jens focust zich vooral op kwaliteit en ambacht. Alles wat geserveerd wordt, is dan ook artisanaal bereid. Hiervoor werkt hij nauw samen met zijn vader die slager is. Jens heeft bovendien ook een koks- en slagersdiploma, waardoor hij de beste stukken vlees kan garanderen.

Op het menu staan verschillende specialiteiten zoals verse huisburgers, entrecotes, rundstong, vol-au-vent, stoverij en balletjes in tomatensaus. Voor ieder wat wils.

Ook staat de Patatclub bekend om zijn lekkere frietjes. De aardappelen worden namelijk ’s nachts geschild en gesneden en komen dan ook dagelijks om 6u aan, zodat ze zeker krokant zijn wanneer ze worden gebakken. De frietjes worden bovendien in plantaardige olie gebakken, zodat ook veganisten grenzeloos kunnen genieten. Op de menukaart staan ook enkele speciale frietjes, zoals Julientje en Rombaut. Hierbij worden de frietjes geserveerd met stoofvleessaus, Smoelsaus, Mayonaise, viandel of mexicano afgewerkt met satékruiden.

Pauwels doseersysteem

“Al vanaf de start van de Patatclub heb ik bewust voor de sauzen van Pauwels gekozen. De smaak is uitstekend en bovendien past het Bag-in-Box systeem heel mooi in het interieur. Een win-win dus voor ons”, vertelt Jens.

“De best verkochte saus is nog steeds de klassieke Mayonaise“, laat Jens ons weten. Met de inhoud van 10 liter zijn de emmers dan ook de beste dosering voor grootverbruikers. Ook Ketchup, Curryketchup, Mammouth, Samurai en Smoelsaus vallen duidelijk in de smaak bij de klanten van de Patatclub. Voor deze sauzen maakt Jens gebruik van het BIB-systeem. “Dit doseersysteem heeft voor mij enkele grote voordelen. Zo is het zeer hygiënisch, gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk voor het oog”, aldus Jens.

Vegan Mayo, Jalapeño Mayonaise, Béarnaise, Hamburger Triple, Looksaus, Pepersaus en Toscaanse saus maken het assortiment aan Pauwels sauzen compleet.