Het Lokerse Smulhoekje kiest voor Pauwels dankzij ruim aanbod sauzen

Het Lokerse Smulhoekje kiest voor Pauwels dankzij ruim aanbod sauzen

Silvie, een energieke en ondernemende Limburgse vrouw bracht haar passie voor broodjes, frietjes en snacks mee naar Oost-Vlaanderen. Met haar roots diepgeworteld in de Belgische culinaire tradities, besloot ze dat het tijd was om haar eigen stempel te drukken op de broodjescultuur in Oost-Vlaanderen. Ze vond het dan ook moeilijk om er een lekker belegd broodje te vinden en besloot het heft in eigen handen te nemen. En zo geschieden…

Frietkraam groeit al snel uit tot nieuwe zaak

Het Lokerse Smulhoekje begon in november 2018 als een kraampje dat in een hoekske stond op de Gentse Steenweg in Lokeren met als specialiteit een lekkere hamburger met ui. Al snel werd het kraampje te klein en kwam steeds vaker de vraag naar frietjes.

Zo besloot Silvie in 2022 dan ook volop te gaan voor haar droom en investeerde in een pand waar nu het Lokerse Smulhoekje gevestigd is met maar liefst 40 zitplaatsen. Ook haar zoon Vincent helpt mee in de zaak. Hij kreeg nochtans de keuze tussen een carrière als profwielrenner of mee in de zaak stappen en ging uiteindelijk voluit voor dat laatste.

De andere zoon van Silvie werkt als sterrenchef in een andere zaak, maar springt af en toe bij wanneer het druk is of wanneer er nieuwe smaakcombinaties geproefd moeten worden. Kortom, een familiezaak waar je warm onthaald wordt.

Het Lokerse Smulhoekje kiest voor Pauwels dankzij ruim aanbod sauzen

Uitgebreid menu met meer dan 60 broodjes

Met haar zaak opent Silvie de deuren naar een wereld van smaakvolle verleidingen en onweerstaanbare lekkernijen. Van krokante broodjes tot overheerlijke frietjes, haar menu is een eerbetoon aan de beste klassiekers uit de snackwereld. Maar in het Lokerse Smulhoekje gaan ze verder dan alleen de traditionele gerechten.

Ze zijn steeds op zoek naar nieuwe, verrassende smaakcombinaties. Silvie laat haar creativiteit dan ook de vrije loop in de keuken met een menu bestaande uit 63 koude broodjes en meer dan 50 burgers als gevolg. “Klanten komen speciaal naar hier voor de krokante broodjes”, vertelt Silvie. De broodjes worden vers afgebakken en zijn nooit langer dan 30 minuten op voorhand gebakken en dat proef je.

Naast broodjes, hamburgers en frietjes kan je hier ook terecht voor de specialiteit van het huis: steak met frietjes! Daarnaast staan ook pastagerechten en huisbereide schotels zoals schotel tomaat garnaal en smoothies op het menu. Voor ieder wat wils dus!

Pauwels assortiment

“Ik werk nu al een tijdje met de sauzen van Pauwels en ik ben hier zeer tevreden van. Voor onze uitgebreide menukaart hebben we natuurlijk ook een verscheidenheid aan sauzen nodig. Het ruime assortiment van de sauzen van Pauwels is voor ons dan ook ideaal om mee te werken”, vertelt Silvie.

De best verkochte sauzen blijven nog steeds de klassiekers zoals Mayonaise, Ketchup, Curryketchup, Andalouse en Tartare, maar ook de Smoelsaus en Mammouth vallen zeker in de smaak bij de klanten van het Lokerse Smulhoekje.

Silvie haar favoriete saus is duidelijk Tartare. Ze eet dan ook elke dag een beetje frietjes met deze Pauwels saus. En wij geven haar geen ongelijk!

Ook Currysaus, Hollandse frietsaus, Samurai, Americaine, Hamburger dressing, Hamburger Triple, Cocktail, Truffelmayonaise, Jalapeno Mayonaise, Vegan Mayonaise, Pepersaus, Cheddar, Salsa, Looksaus, Béarnaise, Martino, Brasil en Mosterd schitteren op de kaart van Het Lokerse Smulhoekje.