Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

Wie ‘Cocktailsaus’ zegt, zegt Mayonaise en Ketchup (of althans: tomaten). Iedereen weet immers dat elke cocktailsaus steunt op een stevige basis mayonaise en een kruidige dosis tomatenpuree. Datzelfde geldt dus ook voor de twee cocktailsauzen in het gamma van Pauwels Sauzen: de klassieke Cocktailsaus en de Cocktail Halal. Maar waarin verschillen deze twee koude sauzen precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen voor u op een rij.

1. Alcoholgehalte

Zoals de traditie het wil, wordt ook de klassieke cocktailsaus van Pauwels Sauzen aangesterkt met een scheutje lekkers. Wie zich een weg baant door een bibliotheek aan kookboeken zal merken dat er verschillende sterke dranken gebruikelijk zijn. Sherry, cognac en whisky zijn de vaakst gehanteerde. Bij Pauwels Sauzen wordt gekozen voor Schotse Whisky. Wie het etiket van onze cocktailsaus raadpleegt, ontdekt een percentage van 1.5% whisky. Deze hoeveelheid is precies voldoende om de saus de nodige punch te geven, zonder al te overheersend aanwezig te zijn.

Onze Cocktail Halal daarentegen bevat geen enkel ingrediënt waarbij er sprake is van enige alcoholgehalte. Hierdoor is deze saus dus de alcoholvrije variant en tevens de ideale optie voor de allerkleinsten of voor gelovigen voor wie alcoholische producten niet toegelaten zijn.

2. Zoetigheid

De combinatie van mosterd, pittige specerijen, worcestersaus en whisky in de klassieke cocktailsaus zorgt voor de typische, kruidige cocktailsmaak. De opbouw van de Cocktail Halal daarentegen zit anders in elkaar en wordt vooral gekenmerkt door een hoger suikergehalte en tal van fruitige extracten. Hierdoor is de smaakervaring ook vele malen zoeter vergeleken met de traditionele cocktailsaus.

3. Doseersystemen

Aangezien de traditionele cocktailsaus (mét whisky) tot de klassiekers in de Belgische keuken behoort, biedt Pauwels Sauzen deze saus aan in nagenoeg elke verpakking: knijpflessen van 1 liter, PET bokalen van 3 liter, Bag-in-Box systemen van 5 liter én emmers van 10 liter voor de grootverbuiker. De enige uitzondering is de 7,5L Sausmaster. Onze alcoholvrije Cocktail Halal wordt aangeboden in 5 liter Bag-in-Box en in de 10 liter emmers.