Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

24-09-2018

Wie ‘Cocktailsaus’ zegt, zegt Mayonaise en Ketchup (of althans: tomaten). Iedereen weet immers dat elke cocktailsaus steunt op een stevige basis mayonaise en een kruidige dosis tomatenpuree. Datzelfde geldt dus ook voor de twee cocktailsauzen in het gamma van Pauwels Sauzen: de klassieke Cocktailsaus en de Cocktail Halal. Maar waarin verschillen deze twee koude sauzen precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen voor u op een rij.


Alcoholgehalte

Zoals de traditie het wil, wordt ook de klassieke cocktailsaus van Pauwels Sauzen aangesterkt met een scheutje lekkers. Wie zich een weg baant door een bibliotheek aan kookboeken zal merken dat er verschillende sterke dranken gebruikelijk zijn. Sherry, cognac en whisky zijn de vaakst gehanteerde. Bij Pauwels Sauzen wordt gekozen voor Schotse Whisky. Wie het etiket van onze cocktailsaus raadpleegt, ontdekt een percentage van 1.5% whisky. Deze hoeveelheid is precies voldoende om de saus de nodige punch te geven, zonder al te overheersend aanwezig te zijn.

Onze Cocktail Halal daarentegen bevat geen enkel ingrediënt waarbij er sprake is van enige alcoholgehalte. Hierdoor is deze saus dus de alcoholvrije variant en tevens de ideale optie voor de allerkleinsten of voor gelovigen voor wie alcoholische producten niet toegelaten zijn.

Zoetigheid

De combinatie van mosterd, pittige specerijen, worcestersaus en whisky in de klassieke cocktailsaus zorgt voor de typische, kruidige cocktailsmaak. De opbouw van de Cocktail Halal daarentegen zit anders in elkaar en wordt vooral gekenmerkt door een hoger suikergehalte en tal van fruitige extracten. Hierdoor is de smaakervaring ook vele malen zoeter vergeleken met de traditionele cocktailsaus.

Doseersystemen

Aangezien de traditionele cocktailsaus (mét whisky) tot de klassiekers in de Belgische keuken behoort, biedt Pauwels Sauzen deze saus aan in nagenoeg elke verpakking: knijpflessen van 1 liter, PET bokalen van 3 liter, Bag-in-Box systemen van 5 liter én emmers van 10 liter voor de grootverbuiker. De enige uitzondering is de 7,5L Sausmaster. Onze alcoholvrije Cocktail Halal wordt aangeboden in 5 liter Bag-in-Box en in de 10 liter emmers.

Heeft u nog vragen  over onze Cocktailsaus of Cocktail Halal? Neem dan contact op met het commercieel team uit uw regio. Contactgegevens vindt u hier.


De beste Belgische sauzen op Horecatel 2018

Een terugblik op drie interessante beursdagen Van 4 tot 7 maart 2018 vond […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen steunt Leuvense economiestudenten

Kiesweek Ekonomika van start in de Leuvense binnenstad. Naar jaarlijkse traditie ging de […]

Meer lezen

Samba op het bord met de Brazil van Pauwels Sauzen

Roemloos gingen ze ten onder tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen zet schouders onder Sfinks Mixed festival

Van donderdag 26 t.e.m. zondag 29 juli 2018 verzamelden de avontuurlijke muziekliefhebbers onder […]

Meer lezen

Drie zomerse sauzen voor zoetekauwen

Hebt u het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen een lekker stukje chocoladetaart, […]

Meer lezen

Cocktailsaus: onze smaakmaker in september

Gemaakt met natuurlijke zongerijpte tomaten en perfect op smaak gebracht met Worcestersaus en een scheutje lekkers: de cocktailsaus van Pauwels Sauzen.

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op Yesterdayland

Op 26 augustus werd Bobbejaanland omgetoverd tot Yesterdayland, het mooiste retrofestival van het land. Pauwels Sauzen was van de partij!

Meer lezen

Genieten van Pauwels sauzen tijdens Brico Cross 2018 – 2019

Pauwels Sauzen maakt sinds het prille begin deel uit van het project Brico Cross en zet ook in het derde seizoen haar schouders onder alle wedstrijden.

Meer lezen

Cocktailsaus en Cocktail Halal: dit zijn de verschillen

In ons assortiment blinken twee soorten Cocktailsaus, maar waarin verschillen ze precies? Wij zetten de belangrijkste verschillen op een rij.

Meer lezen

Truffel Mayonaise: onze smaakmaker in oktober

Culinaire snacks of een lekker stukje vlees vragen om heerlijke, soms exclusieve toppings en dan is de iconische truffel nooit ver af. Ontdek onze Truffel Mayonaise, (buiten-)aards van smaak!

Meer lezen