Mammouth vs. Hot Mammouth: dit zijn de verschillen

Mammouth vs. Hot Mammouth: dit zijn de verschillen

Dat Mammouth een iconische saus is voor de volledige snacking-industrie kon u al lezen in ons smaakmakerartikel van januari. Wie er ons assortiment bijneemt, merkt ook een Hot Mammouth op. De vraag dring zich dan ook op: wat is het verschil tussen Mammouth en Hot Mammouth? In dit artikel zorgt onze afdeling Productontwikkeling voor een helder antwoord.

Zoet, zuur of pikant?

Mammouth en Hot Mammouth mogen dan wel in benaming fel op elkaar gelijken, toch zit er voldoende verschil in de smaak van beide sauzen. Dat blijkt ook wanneer Hoofd Productontwikkeling Wendy Iwens de samenstelling van de sauzen vergelijkt.

sauzen mammouth hot mammouth pauwels“Wie de ingrediëntendeclaratie op de producten erbij neemt, merkt op zich weinig verschil. Het grootste verschil zit namelijk in de formule en slechts in beperkte mate in de ingrediënten. Dat gezegd zijnde, is het wel zo dat onze Mammouth zeer traditioneel is en de Hot Mammouth echt tot een andere categorie sauzen behoort”, zegt Wendy.

Centraal in het receptuur van Mammouth staat de puree van zongerijpte tomaten. “Klopt”, aldus Wendy, “en die wordt evenwichtig aangevuld met een zachte maar uitgesproken toets van uitjes, knoflook, paprika, suiker en gele kerrie. Het zoetzuurgehalte van deze combinatie ligt bijgevolg hoger dan bij de Hot Mammouth. Daar is het immers vooral het de uiensmaak die naar voor komt met achtereenvolgens stukjes ui, uiensapconcentraat en uienpoeder in het recept. Hot Mammouth is dan ook eerder zoet dan zoetzuur. De Hot in Hot Mammouth komt er dan weer na toevoeging van chilipoeder, waardoor de pikante smaak verkregen wordt. Met een 3 op 3 in onze Hot Scale zit Hot Mammouth trouwens op dezelfde lijn als Samurai, Pili Pili en Harissa. Dit zijn echt de pikantste sauzen in ons gamma en dan zitten we echt wel in een andere categorie dan onze traditionele Mammouth.”

Pauwels Mamouth 5L BIB

Over kleuren en smaken…

Bij Pauwels Sauzen gebruiken we uitsluitend kwalitatieve ingrediënten in de recepturen van onze sauzen. Dit doen we in de wetenschap dat kwalitatieve ingrediënten een uitstekende garantie zijn op de beste smaak. Ook regionale verschillen in smaakvoorkeur maken een belangrijk deel uit van onze productontwikkeling. Over smaken en kleuren valt niet te twisten, weet u wel? Daarom bestaat er in ons assortiment voor verschillende gekende sauzen een smakelijke variant. Zo vergeleken we in september al onze Cocktail met Cocktail Halal, terwijl ook onze Mayonaise, Andalouse en Ketchup over een CHEF-alternatief beschikken.