Recepten

Dit gerecht maakt u met Type gerecht

Ciabatta Souvlaki met Tartaar de Luxe


Wat frietjes zijn voor de Belgen, is Souvlaki voor de Grieken: de geliefkoosde snack en tegelijk hun nationale trots. Wij maakten souvlaki van varkensvlees en serveerden het tussen een krokant ciabattabroodje met Tartaar de Luxe: de Griekse snack in een Belgisch jasje!

Bereidingswijze: Grill
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 1

Ingredienten

200gr Varkensmignonette
1/2 Citroen
1tl Paprikapoeder
1tl Oregano
1 el Olijfolie
2 Radijs
1/4 Rode ui
1 tl Bieslook
Jonge sla
1/4 Rode paprika
1/8 Courgette
1/8 Komkommer
Kerstomaat
Peper en zout
1 Ciabattabroodje
Satéstokjes
Tartaar de Luxe

Recept

  1. Snijd een varkensmignonette in blokjes en meng met het citroensap van een halve citroen, 1tl paprikapoeder, 1tl oregano, peper en zout, 1 el olijfolie en laat minstens een uur marineren in de koelkast. Heb je tijd? Maak de marinade dan een dag op voorhand.
  2. Verhit een grillpan op hoog vuur en spies ondertussen de vleesstukjes op spiesjes afwisselend met stukjes courgette en rode paprika. Bak de spiesjes in ongeveer 4 à 5 minuten rondom rond gaar.
  3. Snijd de ciabatta in de lengt door en besmeer de binnenkanten met Tartaar de Luxe van Pauwels. Beleg vervolgens met jonge sla, schijfjes komkommer, tomaat, radijs, rode ui en de souvlaki. Werk af met gesnipperde bieslook en extra Tartaar de Luxe on the side. Sluit nu het broodje, trek het stokje uit de souvlaki en eet smakelijk!

PAUWELS SAUCES

Wat wilt u bestellen?

[contact-form-7 404 "Not Found"]