Recepten

Ciabatta kipkroket met zuurkool en truffelmayonaise


Het iconische broodje kroket, maar dan in een feestelijk jasje… met kip, wat rode ui, een beetje zuurkool, vene cress en een gulle portie truffelmayonaise van Pauwels. Een luxevariant van de traditionele snack, ideaal voor de eindejaarsperiode.

Bereidingswijze: Friteuse
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 2

Ingredienten

1 Kippenbil
2 takjes Rozemarijn
2 takjes Tijm
1 teentje Look
50gr Bloem
50gr Boter
150ml Kippenbouillon
1/2 el Fijngehakte dragon
2 Eiwitten
2 el Paneermeel
2 el Zuurkool
Vene cress
Peper & zout
Ciabattabroodjes
Truffelmayonaise van Pauwels

Recept

VOORBEREIDING

Neem een ovenschaal en vet in met boter. Voeg rijkelijk tijm, rozemarijn, look, peper en zout toe in de schaal. Bedek de schaal met aluminiumfolie en plaats gedurende 12 uur in een voorverwarmde oven van 65 graden. Haal de kippenbouten nadien uit de oven en laat ze afkoelen. Verwijder het vel en pluk het vlees van de botjes. Hak het vlees ietwat fijner met een groot mes.

Maak nu de roux. Smelt boter in een pan op het vuur en voeg de bloem toe. Blus met de kippenbouillon en roer tot een gladde saus. Meng nu de fijngehakte kip en de dragon onder het mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Doe het kippenmengsel in een spuitzak en neem een ijsblokjesvorm om het mengsel in te spuiten. Plaats de vorm minimum 4 uur in de diepvries.

À LA MINUTE

Zet drie kommetjes klaar met daarin respectievelijk 2 eetlepels bloem, 2 losgeklopte eiwitten en 2 eetlepels paneermeel. Haal de kipkroketjes uit de diepvries en haal ze één voor één eerst door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door het paneermeel. Laat de kroketjes rustig ontdooien alvorens ze af te bakken in de friteuse op 170 graden.

Snijd het broodje open en beleg met een eetlepel zuurkool, fijne ringetjes rode ui, wat vene cress, de kipkroket en werk af met de truffelmayonaise van Pauwels.

PAUWELS SAUCES

Wat wilt u bestellen?

[contact-form-7 404 "Not Found"]