Recepten

Classic BLT-Sandwich met buikspek en Andalouse Speciaal


Een BLT-Sandwich is inmiddels een klassieker op de lunchkaart: dit broodje met Bacon, Lettuce en Tomato kwam overgewaaid uit Amerika en is spek voor de bek van bijna iedereen. Wij gingen aan de slag met heerlijk buikspek, wat witloofsla en onze Andalouse Speciaal.

Bereidingswijze: Oven
Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 4

Ingredienten

1 kg Buikspek
1 liter Water
3 el Honing
3 el Sojasaus
2 Tomaat
2 stronkjes Witloof
Rozemarijn
Citroenzest
Rode peperkorrels
Venkelzaad
(Toast)brood
Bieslook
Olijfolie
Peper en zout
Andalouse Speciaal van Pauwels sauzen
Mayonaise van Pauwels sauzen

Recept

Om deze BLT-Sandwich te maken, begint u best een dag op voorhand aan de voorbereiding van het buikspek. Breng daarvoor 1 liter water aan de kook. Leg het buikspek op een plank in de gootsteen en schenk het kokende water over de vetkant van het spek. Maak inkepingen in het vet. Ga ongeveer 0,5 tot 1 cm diep, maar pas op dat je het vlees niet raakt. Zorg dat er tussen de lijnen ongeveer 1cm zit.

Wrijf de vleeskant van het buikspek in met een mengeling van de olie, de fijngemalen kruiden, het zout en de honing. Leg het vlees vervolgens met de vetkant naar boven in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met sojasaus en de rest van de honing. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 24 uur marineren in de koelkast.

Om het buikspek op te warmen, verwarmt u de oven voor op 100 ˚C. Laat het buikspek onafgedekt 6 uur garen in de oven. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te donker wordt. Snijd ondertussen witloof in fijne reepjes, meng met mayonaise, fijngesneden bieslook en kruid af met peper en zout.

Is het buikspek gaar? Neem het dan uit de oven en snijd in dunne plakjes. Smeer nadien twee sneetjes brood aan de binnenzijde in met Andalouse Speciaal. Doe hetzelfde met een derde sneetje brood, maar smeer in aan beide kanten. Begin vervolgens met het beleggen van de sandwich: witloofsla, een plakje buikspek, een sneetje brood, enkele plakjes tomaat, opnieuw wat buikspek en een extra portie Andalouse Speciaal. Dek de sandwich af met het laatste sneetje brood en doorprik met een stokje om alles netjes samen te houden.

Bestrooi het geheel met de overige bieslook en serveer met wat rucola ‘on the side’. Eet smakelijk!

PAUWELS SAUCES

Wat wilt u bestellen?

[contact-form-7 404 "Not Found"]