Recepten

Pittige Lamsburger met Harissa en munt


Een klassieke hamburger gaat er altijd wel in, maar wat dacht u van een exotische variant om uw klanten te verrassen? Wij kozen voor de typische smaak van perfect gebakken lamsvlees, afgewerkt met frisse muntblaadjes en pikante Harissa. Dit gerecht is eenvoudig klaar te maken, lekker pittig en perfect geschikt voor een lekkere lunch. Hebt u wat meer tijd? Bak uw lamsburger op de BBQ en u zal smelten voor het resultaat!

Bereidingswijze: Pan
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 2

Ingredienten

2 Lamsburger
2 Maanzaadbroodjes
100 gram Fetakaas
1/4 Krop ijsbergsla of veldsla
1/2 Rode ui
1/2 bosje Munt
200ml Pauwels Harissa

Recept

  1. Snij de rode ui in fijne ringen, was de verse sla en zwier droog. Bij veldsla de wortels eerst verwijderen met een mesje.
  2. Breek de feta in kleine stukjes en hak de muntblaadjes in fijne reepjes.
  3. Snij de maandzaadbroodjes doormidden en besmeer de binnenkant aan weerszijden met een dun laagje Pauwels Harissa.
  4. Bak de lamsburgers in hete olie. Draai het vlees om zodra de eerste zijde goudbruin gekorst is. Zet het vuur nadien wat zachter, zodat de burgers tot in de kern voldoende warmte krijgen. Binnenin is het lamsvlees best rosé gebakken, en niet ‘bleu’.
  5. Beleg de maandzaadbroodjes met sla, uiringen, lamsburger, munt, feta en het hoedje.
  6. Serveer de lamsburger met de fles Pauwels Harissa meet op tafel en eet smakelijk!

PAUWELS SAUCES

Wat wilt u bestellen?

[contact-form-7 404 "Not Found"]