Recepten

Pulled Chicken Nacho’s met Romeo’s Saus Speciaal


Foodsharing is populair in Vlaanderen. Tegen een nachoschotel in het midden van de tafel op een zwoele zomeravond zeggen dan ook maar weinig mensen ‘nee’ (al zeker niet wanneer deze schotel afgewerkt wordt met een kruidige Andalouse met knapperige stukjes ui!).

Bereidingswijze: Oven
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4

Ingredienten

300 gr Kipfilet
1 Rode ui
150 gr Maïs (blik)
2 Limoen
170 gr Nacho's
75 gr Cheddar
1 Lente-ui
De Romeo's Saus Speciaal

Recept

Verwarm een oven voor op 180 °C.

Breng een pan water met zout aan de kook. Leg de kipfilets erin en kook zachtjes gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Heb je wat meer tijd? Neem dan een braadkip en gaar deze in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende +- 2u.

Snipper ondertussen wat rode ui en ontdoe de mais van het vocht uit blik. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Rasp de schil van 1 limoen.

Meng de rode ui, mais, lente-ui, limoenrasp en 1 el limoensap (per 6 personen) tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Trek de gegaarde kipfilets met 2 vorken in plukjes uit elkaar (=pulled chicken) en meng met wat van De Romeo’s Saus Speciaal. Verdeel eerst de nachochips en dan de pulled chicken over een ovenschaal. Rasp ook wat kaas erover. Bak ca. 4 min. in het midden van de oven.

Haal de schaal uit de oven en verdeel de salsa over de nachoschotel. Verdeel nog wat extra Romeo’s Saus Speciaal over de schotel en serveer met enkele limoenpartjes ‘on the side’.

PAUWELS SAUCES

Wat wilt u bestellen?

[contact-form-7 404 "Not Found"]