Pulled chicken taco’s met Smokey BBQ
Bereidingswijze: | Oven |
Bereidingstijd: | 190 minuten |
Personen: | 4 |
Ingredienten
600 g kippendijfilet | |
witte kool | |
mayonaise | |
geraspte cheddar cheese | |
verse peterselie | |
harde of zachte tacoschelpen | |
VOOR DE GUACAMOLE: | |
1 avocado, 1 tomaat , 1 el limoensap, peper en zout, enkele druppels Tabasco saus & verse koriander | |
VOOR DE MARINADE: | |
50 gr BBQ saus Pauwels, 1 kleine chili peper, 100 g tomatenpuree, 1 teentje look fijngeperst, 5 g gedroogde hibiscus, 30 ml appelsap, 2 el limoensap, ½ tl gerookt paprikapoeder, 1 tl grof zeezout, ½ tl zwarte peper &1 tl oregano | |
Recept
Voorbereiding – guacamole:
Plet de avocado. Snijd vervolgens een tomaat in blokjes.
Roer de tomaat, het limoensap, de tabasco en de koriander onder de geplette avocado.
Kruid af met peper en zout.
Tip: leg de pit van de avocado in je guacamole, zo wordt deze veel minder snel bruin!
Voorbereiding – marinade:
Meng de tomatenpuree met de BBQ saus, de chili peper, de oregano, het gerookt paprikapoeder, de zwarte peper, het grof zeezout en het teentje look.
Voeg hierna ook nog de fijngesneden hibiscus, de appelsap en het limoensap toe.
Bestrijk vervolgens de kippendijfilets met de marinade.
Leg de kip in een ovenschaal, overgiet met de resterende marinade en laat een uurtje in de koelkast staan.
Bereiding van de taco:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat de kip zachtjes gaar worden in 2 uur tijd.
Snijd intussen de kool fijn en meng met mayonaise.
Haal de kip uit de oven en trek met 2 vorken de kip uit elkaar. Lepel de resterende saus in de ovenschaal onder de kip.
Neem een taco, vul deze met wat pulled chicken, wat cheddar cheese, een laagje kool en werk af met guacamole en eventueel wat extra BBQ saus.
PAUWELS SAUCES
Wat wilt u bestellen?
[contact-form-7 404 "Not Found"]