Recepten

Stoere Amerikaanse bagels met pulled beef en Mammouthsaus


Pulled beef, dat is eens wat anders! Toch? Voor dit stoere mannetjesbroodje heb je iets meer tijd nodig, maar het is de moeite waard.

Bereidingswijze: Pan
Bereidingstijd: 180 minuten
Personen: 2

Ingredienten

400gr Runderriblappen
750ml Water
1 Bouillonblokje (runds-)
3 Ui
1 teen Knoflook
2tl Paprikapoeder
1/4tl Komijn
1/2tl Chilipoeder
4el Worcestershiresaus
2el Pauwels Ketchup
2 Bagels
2 Eieren
4 sneetjes Gerookt spek
1/2 krop Romeinse sla
Cheddar
Olijfolie
Pauwels Mammouth

Recept

Voor je pulled beef

  1. Snijd voor twee personen 400gr runderriblappen grofweg in blokjes en vermeng ze in een kom met 2tl paprikapoeder, 1/4tl komijn, 1/2tl chilipoeder en 4 el Worcestershire saus.
  2. Giet een scheut olijfolie in een pan en bak het vlees rondom bruin met een krokant korstje. Snijd ondertussen twee uien in ringen en pers 1 teen knoflook. Voeg toe aan het vlees in de pan en bak een paar minuten mee. Blus daarna met 750ml water en roer het bouillonblokje om tot het gesmolten is. Zet nadien het deksel op de pan en zet het vuur zo zacht mogelijk. Laat het vlees circa 3-4 uur zachtjes pruttelen tot het vlees helemaal zacht geworden is. Roer af en toe eens om.
  3. Giet het vlees af door een zeef en vang het vocht op. Trek met 2 vorken het vlees uit elkaar. Giet nadien het vocht terug in de pan, zet het vuur aan en laat het geheel inkoken met 2 eetlepels Pauwels ketchup. Als de saus een mooie ingedikt is, voeg je het pulled beef weer toe. Warm het geheel nu op op een laag vuurtje.

Voor je bagel

  1. Terwijl je pulled beef rustig aan het opwarmen is, neem je een nieuwe pan en bak je de sneetjes bacon mooi krokant. Haal de bacon nadien uit de pan en dep het droog met een keukenrol of handdoek.
  2. Snijd ondertussen de derde en laatste ui in ringen en bak deze in de pan waarin je ook de bacon krokant gebakken hebt. Breek ondertussen de eieren, kluts ze in een kommetje en roerbak ze samen met de ui tot een smeuïg roerei.
  3. Snijd nu je bagels middendoor en bestrijk beide binnenkanten met Pauwels Mammouthsaus. Mag het voor jou wat pikanter? Bestrijk dan met onze Hot Mammouth. Beleg nu elk broodje met achtereenvolgens de Romeinse sla, de pulled beef, het roerei met ui, twee sneetjes bacon en geraspte cheddar.

Tip: Wil je twee verschillende bagels? Dresseer dan de ene bagel met Romeinse sla, pulled beef en cheddar, en de andere bagel met roerei, bacon en pulled beef.

Serveer op een bord en eet smakelijk!

 

PAUWELS SAUCES

Wat wilt u bestellen?

[contact-form-7 404 "Not Found"]