Recepten

Stoofvlees met zoete aardappelfrietjes & Mayonaise 110


Stoofvlees met frietjes… De Vlaamse klassieker waar iedereen dol op is! Wij maakten een variant met een kruidig sausje op basis van bruin bier en mosterd met zoete aardappelfrietjes en onze nieuwe Mayonaise 110!

Bereidingswijze: Pan en Oven
Bereidingstijd: 180 minuten
Personen: 4

Ingredienten

1kg Stoofvlees
1,5kg Zoete aardappel
2 Ui
75cl Bruin bier
2 sneden Wit brood
1el Luikse siroop
60gr Bloem
1el Provençaalse kruiden
2 blaadjes Laurier
5 takjes Tijm
5el Olijfolie
Peterselie
Waterkers
Boter
Peper en zout
Mayonaise van Pauwels sauzen
Mosterd van Pauwels sauzen

Recept

Bereiding van het stoofvlees

 1. Kruid het vlees met peper en zout en schroei het in kleine porties dicht in een hete pan tot het vlees een bruin korstje heeft. Bestrooi het telkens met bloem, bak even verder. Zorg dat je met een houten lepel het aanbaksel van het vlees losmaakt van de bodem van de kookpot.
 2. Laat boter smelten in een kookpot. Snijd de ui grof en stoof aan. Voeg nadien het gebakken vlees toe aan de kookpot.
 3. Voeg de laurier, de tijm en ook het bier toe.
 4. Besmeer twee sneden wit brood met mosterd van Pauwels sauzen. Leg de sneden met de mosterdkant naar onder gericht bovenop het vlees.
 5. Schep bovenop de sneden brood twee eetlepels Luikse siroop. Naar smaak kan deze hoeveelheid verschillen: voor zoeter stoofvlees voeg je extra siroop toe, voor hartiger stoofvlees gebruik je slechts één eetlepel siroop.
 6. Laat ongeveer twee uur sudderen op een laag vuurtje. Roer af en toe eens om, zodat het brood helemaal opgenomen wordt in de massa.
 7. Wanneer de saus de gewenste dikte heeft, kan het deksel op de pot. De tijd om het vlees te garen, hangt af van de kwaliteit van het vlees. Dus verlies je stoofvlees niet uit het oog.

Voor de frietjes

 1. Verwarm de oven voor op ca. 200°.
 2. Schil de zoete aardappelen en snijd in fijne frietjes.
 3. Vul een grote kom met koud water en leg de frietjes er 30 minuutjes in. Hierdoor wordt een groot deel van het zetmeel verwijderd en zullen de frietjes krokanter worden.
 4. Droog de frietjes nadien goed af.
 5. Meng de frietjes in een kom met een 4 à 5 tal eetlepels olijfolie en 1 eetlepel Provençaalse kruiden.
 6. Plaats een stuk bakpapier op een ovenplaat en leg een deel van de frietjes op de ovenplaat. Het is belangrijk dat de frietjes goed verspreid op de ovenplaat liggen.
 7. Plaats de ovenplaat met de frietjes gedurende een 30-tal minuten in de oven.

Serveren

 1. Neem een frietbakje en leg er vetvrij papier erin.
 2. Schep eerst de frietjes in het bakje en overschep ze met het stoofvlees.
 3. Serveer met Mayonaise 110 van Pauwels sauzen en versier het geheel met waterkers en peterselie. Fijn gesnipperde lente ui kan ook een mooie aanvulling zijn.

Tip: Naast onze Mayonaise 110, kan dit gerecht ook geserveerd worden met onze andere soorten Mayonaise: Mayonaise TraditioneelMayonaise TraiteurTruffel Mayonaise of Jalapeño Mayonaise.

 

PAUWELS SAUCES

Wat wilt u bestellen?

[contact-form-7 404 "Not Found"]