Recepten

Triple Bacon Burger met Andalouse Spéciale


Hoe meer bacon, hoe beter (zeker in combinatie met stukjes ui). Daarom bedachten we een recept met niet één, niet twee, maar drie lagen bacon én onze kruidige Andalouse Speciaal met stukjes uit: een burger om van te watertanden!

Bereidingswijze: Pan
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 2

Ingredienten

300gr Versgedraaid rundsgehakt
50gr Belegen kaas
2 Burgerbroodjes met sesamzaad
6 Reepjes bacon
1tl Worcestershire saus
2tl Cayennepeper
1 Teen knoflook
1 Ei
1 Vleestomaat
1 Rode ui
Paneermeel
Preischeuten
Rucola
Peper & Zout
Andalouse Spéciale

Recept

  1. Bak 6 reepjes bacon in een koekenpan zonder olie of boter. Keer regelmatig tot je mooie krokante bacon hebt. Laat nadien uitlekken op keukenpapier.
  2. Neem vervolgens 2 plakken bacon en snijd in kleine stukjes. Deze gesnipperde bacon verwerken we later in het gehakt. De overige 4 plakken bewaar je nog even voor wanneer we de burger gaan opbouwen. Snijd of rasp de belegen kaas. Hoe fijner, hoe beter !
  3. Snijd de tomaat in plakjes, snipper de ui zo fijn mogelijk en pers een teentje knoflook.
  4. Doe vervolgens het gehakt in een mengkom, samen met de gesnipperde bacon en de belegen kaas.  Voeg nadien de gesnipperde ui, de geperste knoflook en een ei toe aan het gehakt en meng goed door. Breng op smaak met 2tl cayennepeper en 1tl Worcestershire sauce en kruid een laatste keer af met wat zout en peper. Meng alles nogmaals door elkaar en voeg vervolgens wat paneermeel toe om de boel te binden. Maak er vervolgens met behulp van een kookring van 10 tot 12 centimeter twee mooie burgers van.
  5. Bak nu de burgers: 3 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de andere kant op hoog vuur. Snijd ondertussen de broodjes open en schuif ze even onder de grill tot ze licht gekleurd zijn.
  6. Tot slot tijd om de burger te bouwen: begin met wat blaadjes rucola, het eerste reepje bacon, dan de burger met bacon in verwerkt, het tweede reepje bacon, tomaat, preischeuten en Andalouse Spéciale.

 

Smakelijk!

PAUWELS SAUCES

Wat wilt u bestellen?

[contact-form-7 404 "Not Found"]