Veggieburger van rode biet met witloof en Vegan Mayo
Burgers zijn pure comfort food van het zuiverste soort. Een lekker krokant broodje, een zelfbereide burger en verse groentjes: gotta love it! Ook voor de veggies onder ons, en daarom toverden wij een sappige vleesburger om in een plantaardig alternatief met rode biet, witloofsla en lekkere Vegan mayo.
Bereidingswijze: | Pan |
Bereidingstijd: | 35 minuten |
Personen: | 4 |
Ingredienten
4 | Burgerbroodjes |
200 gr | Voorgekookte rode bieten |
400 g | Linzen uit blik |
200 g | Havermoutvlokken |
1 | Ui fijngesnipperd |
2 teentjes | Knoflook geperst |
Basilicumblaadjes | |
75 g | Veldsla |
2 el | Olijfolie |
0,5 tl | Cayennepeper |
Zout | |
Vegan Mayo van Pauwels |
Recept
Snijd de rode bieten in kleine stukjes. Meng ze samen met fijngesnipperde ui, geperste look, linzen, fijngesneden basilicumblaadjes en wat olijfolie in een blender en mix tot een gladde massa. Roer er de havermoutvlokken door, kruid met cayennepeper, zout en laat 30 minuten rusten.
Maak met vochtige handen 4 balletjes van het mengsel. Verwarm een scheut olijfolie in een pan leg er de balletjes in en druk ze plat met een spatel. Bak de burgers aan beide kanten licht bruin.
Snijd het witloof in dunne reepjes en meng met Vegan Mayo.
Snijd de broodjes open. Besmeer met Vegan Mayo en beleg met veldsla, de bietenburger en schijfjes tomaat. Druppel er olijfolie over en sluit de burgers. Smakelijk!
PAUWELS SAUCES
Wat wilt u bestellen?
[contact-form-7 404 "Not Found"]