Pauwels bij Frituur

Het allereerste potje Pauwels saus

Dat is al een eeuwigheid geleden. Letterlijk dan, want sinds 1909 maken we bij Pauwels Mosterd voor kruideniers in Borgerhout. In die begindagen trokken we met paard en kar langs deuren, waar we stenen bokaaltjes bijvulden. Enkele jaren later breidden we ons assortiment uit met de productie van Mayonaise, Cocktail, Andalouse en tal van andere klassiekers. Vandaag de dag exporteren we zelfs onze producten ver buiten de landsgrenzen.

Van alle plaatsen waar onze sauzen gesmaakt worden, ken jij ons wellicht het beste van in de frituur. Daar hebben de sauzen onder ons eigen Pauwels-merk al jaren een vaste plaats in het gamma. Sinds juni ’21 is datzelfde Pauwels-merk ook beschikbaar in de supermarkt.

Met een jaarlijkse productie van zo’n 100 miljoen kilogram aan koude sauzen in België behoort Pauwels Sauzen tot de grootste sauzenfabrikanten in Europa. Een passie voor lekkere sauzen, een innovatieve en flexibele aanpak naar de klanten toe en een gedreven handelsgeest van enkele ondernemende families zijn daarvoor de belangrijkste ingrediënten gebleken.

Uw professionele partner in sauzen

Onze medewerkers zijn werkzaam in twee productiefaciliteiten (Oelegem en Herent) met zeer gespecialiseerde Research & Development afdelingen en aanvullende kantoren in Londen en Parijs. Van daaruit is Pauwels Sauzen actief op verschillende markten.

Zo zijn we een belangrijke speler in Private Label, co-packing, export én leveren we sauzen voor verwerking in de voedingsindustrie. Daarnaast richten we ons met onze eigen Pauwels sauzen op de markt van professionele foodservice & catering.

Pauwels sauzen: vroeger en nu

Oude Mosterdpot Pauwels

Waar het begon

Begin 20e eeuw geraakte Auguste Pauwels gepassioneerd door sauzen. Hij bereidde drie soorten mosterd en leverde die met paard en kar aan alle viswinkels, slagers en kruideniers in het Antwerpse Borgerhout.

Jarenlang maakte Auguste op die manier naam voor zichzelf en voor zijn stenen potjes met ‘mostaard’. Net voor WOI had Auguste echter een smaakmakende ingeving: hij besloot zijn mosterd te gaan mengen met verse eierdooiers. De saus viel breed in de smaak en de eerste Pauwels Mayonaise was een feit!

Waar staan we voor?

Pauwels groepshot Professional

Kwaliteit

Wie op bezoek is bij Pauwels Sauzen, merkt al snel dat iedereen er aan dezelfde missie werkt: de ontwikkeling, productie en levering van een breed gamma aan kwalitatieve koude sauzen met oog voor een efficiënt productieproces en topkwaliteit. Deze missie is doordrenkt in alle lagen van het bedrijf en vormt de leidraad voor onze dagelijkse inzet.

Pauwels Cheddar Salsa nachos

Innovatie

Daarnaast leggen we sterk de nadruk op innovatie en operationele uitmuntendheid. In onze productiefaciliteiten streven we naar perfectie in elke fase van het proces. We houden onze dagelijkse processen constant tegen het licht en optimaliseren ze waar mogelijk met behulp van de juiste technologie.

Pauwels sticks hamburgers

Ondernemerschap

We investeren daarnaast actief in onze eigen productiefaciliteiten en zorgen voor een continue opleiding van onze medewerkers. Zo streven we ernaar om daar eveneens de gewenste toegevoegde waarde te bieden: efficiënte productielijnen, geleid door gekwalificeerde operatoren en ondersteund door een gedreven team van commercieel en administratief talent.

Hoe worden onze sauzen gemaakt?

Nieuwsgierig naar wat er zich afspeelt achter de schermen? Hier onthullen we het fascinerende proces achter de creatie van jouw favoriete sauzen. Van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten tot geavanceerde productielijnen en een gedreven team...

Hieronder belichten we ons productieproces in 10 stappen.

10. Groothandel

Aangekomen bij de groothandel worden onze sauzen in het schap geplaatst, zodat jij kan genieten van jouw favoriete saus. Benieuwd waar je ons allemaal kan terugvinden? Dat ontdek je op onze pagina verkooppunten.
Pauwels sauzen in de frituur
Pauwels sauzen in de frituur

1. Recept

Ons R&D-team haalt de mosterd uit meer dan een eeuw aan recepturen, texturen en smaken. Vooraleer we een saus produceren, wordt het recept grondig getest door talrijke smaakpanels en analyses.
Pauwels recepten productie
Pauwels recept in productie

2. Ingrediënten

Wanneer het recept op punt staat, gaan we op zoek naar ingrediënten van de beste kwaliteit. Hiervoor kloppen we aan bij onze betrouwbare leveranciers die beschikken over de juiste certificaten op gebied van kwaliteit en teelt.
Pauwels ingredienten productie
Pauwels Ingrediënten

Join the club?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, acties, promo's en leuke recepten!