Kampioenen Tomatensaus scoort hoog bij expertenpanel van Het Nieuwsblad
16-04-2020
Kampioenenballetjes, Bomaworst, Gust-bier uit Familie en confituur of Slurfkesbier uit Thuis: heel wat televisiesoaps brengen hun eigen producten op de markt. Bij Het Nieuwsblad was men echter wel benieuwd naar de kwaliteit van deze producten en onderwierp ze dan ook stuk voor een stuk aan een grote smaaktest. Onder de producten ook onze Kampioenen Tomatensaus…
MET GLANS GESLAAGD
Het testpanel dat door Het Nieuwsblad werd samengesteld bestond uit Biersommelier Jeroen Peeters van het Antwerpse biercafé Dr. Beer, chocolatier Dominique Persoone, Wijnkenner Alain Bloeykens en chefkok Matthieu Beudaert van restaurant Beudaert in Kortrijk.
Het was ook die laatste die onze Kampioenen Tomatensaus proefde en een score van 8 op 10 noteerde. Zijn volledige beoordeling: “Oei, dit is wel zeer dikke saus. Dit zit vol met bindmiddel. Je kan er bijna quenelles van maken voor op je bord. Dju toch. Dat is omdat er danig veel vetten en suikers in zitten, dat je het op de een of andere manier wel gebonden moet krijgen. Maar dan proef ik en moet ik toch mijn vooroordelen opzijzetten. Dit is echt niet slecht. Nog beter, het is verrassend lekker. Wat zit hierin? Zo’n 11% vet en 10% suiker. Zot hé. Maar je gaat natuurlijk ook niet naar een frietkot met het idee dat je daar je portie groentjes voor de rest van de dag naar binnen zal spelen. In een frietkot wil je je eens laten gaan. Dus is dit eigenlijk meer dan dik in orde.”
Van alle soapproducten deed enkel de Kampioenen Chocoladecake beter met een score van 8.5 op 10.
(foto: Inge Kinnet)