Drie nationale titels voor Pauwels sauzen – Bingoal Cycling Team

Drie nationale titels voor Pauwels sauzen – Bingoal Cycling Team

13-01-2020

Laurens Sweeck, Toon Vandebosch en Ryan Kamp hebben zich tot nationaal kampioen gekroond in het veldrijden. Laurens en Toon deden dat met een lange solo in Antwerpen, terwijl Ryan de beste belofte tussen de profs was in Nederland.


LAURENS SWEECK

Voor Laurens Sweeck leek het op een makkelijke zege, maar dat was het niet. “Iedereen wist dat een goede start belangrijk was, maar dat lukte me niet. Ik panikeerde niet, want ik voelde meteen dat ik een goeie dag had. Ik kon relatief makkelijk weer opschuiven en daarna was het wel nog een lange koers alleen.”

“De teammaats speelde het ploegenspel perfect. Dat is het bewijs dat we toch op dezelfde lijn zitten. Ik ben hen enorm dankbaar”, reageerde Laurens voor de microfoon van Sporza. “De cirkel is rond (hij is nu Belgisch kampioen in elke categorie, red.) maar er mag nog meer komen. Als ik een dag als vandaag heb, kan ik zelfs Mathieu van der Poel kloppen op het WK. Hij is ook maar een mens. Hij is de komende weken ook bezig met het wegseizoen, terwijl wij enkel maar nog het WK als ultiem doel hebben.” Laurens droeg de titel op aan zijn onlangs overleden grootvader.

Eli Iserbyt pakte het zilver. Ook hij reed een prima koers. “Ik had geen supergevoel. Dat merkte ik al in de beginfase. Zelfs op mijn stroken ging het te rap. Ik kon er geen verschil maken. Dat is slecht voor het moraal. Maar op het einde reed ik toch nog redelijk makkelijk weg. Het was toch duidelijk, hoor. Laurens was vandaag de beste.” Michael Vanthourenhout deed in de slotfase een gooi naar brons, maar werd teruggepakt. Finaal zou hij zevende finishen.

(foto’s Photopress.be)

BELOFTETITELS

Onze zandduivel Jelle Camps nam de beste start op het strand van Sint-Anneke. Maar Niels Vandeputte nam snel over, met Toon Vandebosch in het wiel. Toen Vandeputte echter tijd verloor door kettingproblemen, geraakte Toon plots alleen voorop. Een kans die onze sympathieke Kempenaar niet liet liggen. “Ik wou op dat moment nog zeker niet in mijn eentje doorgaan”, vertelde Toon achteraf. “Omdat ik wist dat ik altijd wat verzwak in het tweede deel van de wedstrijd. Nog altijd een gevolg van de klierkoorts waardoor ik in de zomermaanden een gebrekkige voorbereiding kende. Anderzijds kreeg ik zomaar een mooie voorsprong in de schoot geworpen. Dat kon ik toch niet laten liggen.”

In het Nederlandse Rucphen deed Ryan Kamp wat van hem werd verwacht: zijn titel verlengen. Al kreeg hij het niet op een presenteerblaadje. “Ik kende een redelijke start, tot ik viel in de eerste ronde. Een domme fout die me de aansluiting kostte met de profs (in Nederland rijden U23 hun titelrace samen met Mathieu van der Poel en co, red.). Ook belofte Tim van Dijke reed zo van me weg. Maar een geluk bij een ongeluk: ook Tim viel en had daarna pech”, vertelt Ryan over zijn wedstrijd. “Zo reed ik bijna de hele koers alleen.”

(foto’s Photopress.be)

LAURA VERDONSCHOT

Het Belgisch kampioenschap in Antwerpen leverde Laura Verdonschot een extra medaille voor haar trofeeënkast op. Niet het verhoopte goud, wel het eerder verwachte zilver. “En ik voelde me beter dan in de kerstperiode.”

Dat ze zich op voorhand absoluut niet bij een tweede plaats had neergelegd, bleek uit de openingsronde van Laura Verdonschot op het strand van Sint-Anneke: ze ging met vertrouwen naar de leiding. Later in de wedstrijd bleek tienvoudig Belgisch kampioene Sanne Cant helaas toch een maatje te groot. In de strijd voor de tweede plaats leek Laura wél de controle in handen te hebben. Zilver dus, respectievelijk één en twee plaatsen beter dan haar vorige BK’s.

(foto’s Photopress.be)


Vernieuwd Pauwels Sauzen-Vastgoedservice koestert grote ambities

Geslaagde transferperiode doet het beste vermoeden. Het cyclocross team Pauwels Sauzen-Vastgoedservice vertoeft momenteel […]

Meer lezen

De Romeo’s en Pauwels Sauzen lanceren De Romeo’s Saus Speciaal

Een nieuwe succesnummer voor de populaire Vlaamse muziekgroep Pauwels Sauzen slaat de handen […]

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op het mooiste retrofestival van het land

Zondag 26 augustus wordt Bobbejaanland voor een tweede jaar op rij omgetoverd tot […]

Meer lezen

Verbeterde squeezability van de 1 liter knijpflessen

Begin 2017 staken we de beste Belgische sauzen in een gloednieuw jasje. De […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen breidt gamma uit met Pili Pili

Pauwels Sauzen staat al jarenlang bekend voor haar rijke aanbod aan koude sauzen. […]

Meer lezen

Tartaar de Luxe nu ook in PET bokalen

De Tartaar de Luxe van Pauwels Sauzen is aan een ware opmars in […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen lanceert nieuwe website voor professionals in foodservice

Al meer dan 100 jaar produceert Pauwels Sauzen de beste Belgische sauzen, vinaigrettes, […]

Meer lezen

Horeca Expo 2018: 6 redenen om Pauwels Sauzen te bezoeken

In onze interne keuken zijn we al enkele maanden bezig met de voorbereiding […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen op zoek naar tweede naamsponsor

Enkele jaren geleden besloot Pauwels Sauzen om samen met Vastgoedservice haar brede schouders […]

Meer lezen

Sauzen op tafel met de nieuwe 500ml verpakking van Pauwels Sauzen

De behoeften van onze klanten evolueren voortdurend. Bij Pauwels Sauzen denken we dan […]

Meer lezen