Ingrediënten & leveranciers

De keuze voor kwaliteit en smaak

Bij Pauwels Sauzen houden we van kwaliteit en zijn we van mening dat de beste sauzen alleen kunnen gemaakt worden met kwalitatieve ingrediënten. Daarom bereiden we onze sauzen met hoogstaande en pure ingrediënten zoals eieren van gezonde scharrelkippen, oliën rijk aan goede onverzadigde vetten en heerlijke zongerijpte tomaten. We maken zoveel mogelijk gebruik van duurzame bronnen en zijn daarbij voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om onze impact op het milieu te verminderen.

Eigeel van scharrelkippen

Bij Pauwels Sauzen denken we niet na over de kip óf het ei. Nee, bij ons is het een “en/en-verhaal”, want beide elementen zijn van cruciaal belang in het productieproces van onze sauzen. De kwaliteit van onze sauzen is onlosmakelijk verbonden met de leefomstandigheden van de kip en bijgevolg ook de kwaliteit van het eigeel. Een kip in goede leefomstandigheden legt dan ook eieren van goede kwaliteit. Om gezonde leefomstandigheden voor de kip te creëren, houden de kippenhouderijen waarmee Pauwels Sauzen samenwerkt, zich aan een reeks voorwaarden omtrent het houderijsysteem. Op die manier verzekeren wij ons dat onze producten gemaakt worden op basis van eieren die gelegd werden in optimale leefomstandigheden voor de kip.

Het houderijsysteem waaraan Pauwels Sauzen anno 2018 de voorkeur geeft, is dat van de scharrelkippen. In een scharrelstal blijven de kippen steeds binnen, maar mogen ze met zijn allen vrij rondlopen. Er ligt strooisel op de vloer waar ze vrij in kunnen scharrelen, terwijl er ook zitstokken beschikbaar zijn op verschillende niveau’s. Op alle verpakkingen van Pauwels Sauzen staat eveneens de vermelding ‘met scharrelei’.


Koolzaadolie

De sauzen van Pauwels Sauzen worden gemaakt op basis van kwalitatieve en 100% plantaardige olie: koolzaadolie. De voordelen van koolzaadolie zitten voornamelijk in het aantal gunstige producteigenschappen. Koolzaadolie is rijk aan omega 3 en omega 6 vetzuren waardoor ze gezonder is dan bijvoorbeeld sojaolie. Deze vetzuren zorgen o.a. voor een gezonde balans van vetzuren in het lichaam, een lagere cholesterol en bloeddruk, een verbeterd afweersysteem en stofwisseling alsook sterkere botten en soepelere gewrichten. Ook de verhouding verzadigde (7%) versus onverzadigde (93%) vetten kent een positieve balans in het verkleinen van het risicio op hart- en vaatziekten en in het verbeteren van de algemene gezondheid. Daarnaast heeft koolzaadolie een zeer neutrale smaak, waardoor de toegevoegde kruiden in onze sauzen alle ruimte hebben om te schitteren.

Koolzaadolie wordt vaak verward met raapzaadolie. Een begrijpelijke verwarring, want het zaad van beide soorten wordt in de praktijk door elkaar gebruikt voor het maken van de gelijknamige olie. De onderlinge verschillen zijn ook erg klein, zeker wat betreft hoeveelheid calorieën en het soort vet. Desondanks gaat het hoe dan ook om twee verschillende plantjes: de Latijnse naam voor raapzaad is Brassica Rapa en voor koolzaad is Brassica Napus.