Kwaliteit

De hoogste kwaliteitsnormen

Pauwels Sauzen staat bekend voor haar grote variëteit aan kwalitatieve sauzen & vetten, de professionele ondersteuning op de baan en uitstekende pompsystemen die aan de eisen van de professionele markt voldoen. De rode draad in dit alles? Kwaliteit, een belangrijke waarde die diep geworteld is onze bedrijfscultuur. Bij Pauwels Sauzen stellen we dan ook elke dag opnieuw alles in het werk om de perfectie te bereiken. Zowel voor wat betreft de smaak van onze sauzen, alsook voor de wijze waarop deze geproduceerd én gedistribueerd worden.

Een belangrijk principe daarbij is dat van Autocontrole (AC), het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten in alle stadia van het proces voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake kwaliteit, voedselveiligheid, traceerbaarheid en het toezicht op de effectieve naleving ervan. Pauwels Sauzen behaalde een AC goedkeuring door een erkende auditor van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.

Wie Pauwels kent, weet dat het bedrijf ook actief is op verschillende gebieden. Zo zijn we een belangrijke speler voor wat betreft de productie van Private Label sauzen en hebben we een co-packing overeenkomst met tal van andere A-merken. Ten gevolge van die sauzenproductie voor derden wordt onze werkwijze inzake productontwikkeling en productie regelmatig aan een externe audit onderworpen. Deze audits kunnen zowel gepland als onverwacht plaatsvinden, waardoor we gedwongen zijn om ervoor te zorgen dat al onze producten steeds aan de hoogste kwaliteitsnormen beantwoorden. Bovendien zorgt deze activiteit ervoor dat Pauwels Sauzen de lat voor zichzelf hoog legt, mede door de extra markt- en productkennis die hiermee opgebouwd wordt.

Gecertificeerd sauzenproducent

Als klant van ons eigen sauzenmerk, profiteert u van deze recurrente kwaliteitscontroles. U geniet immers van de garantie dat elk product dat door Pauwels Sauzen wordt geproduceerd, tegemoet komt aan de allerhoogste kwaliteitsnormen. Onze kwaliteitscertificering door BRC en IFS dient daarvoor als het ultieme bewijs.

International Food Standard

Om klanttevredenheid te verhogen en de betrouwbaarheid en voedselveiligheid van producten te vergroten, is de International Food Standard (IFS) ontwikkeld. Die standaard bevat (voedselveiligheids-)eisen waaraan we dienen te voldoen. HACCP maakt tevens een onderdeel uit van IFS. Pauwels heeft het Certificaat Higher Level, het hoogste niveau van de standaard.

Wereldstandaard voor Voedselveiligheid

BRC Global Standard heeft als doel specifieke criteria te stellen ten aanzien van de veiligheid, kwaliteit en procedures die gevolgd worden door producenten en fabrikanten die voedingsproducten leveren aan Britse Retail organisaties. Pauwels heeft het AA+ certificaat, waarin AA voor het hoogste niveau staat en + voor onaangekondigd.

 

Wenst u meer informatie over onze certificaten, klik op de logo’s hieronder:

 BRC         IFS