La Frite À Dorer verkozen tot Beste Frituur van Frankrijk

La Frite À Dorer verkozen tot Beste Frituur van Frankrijk

16-01-2020

Naar jaarlijkse gewoonte werd aan het begin van het nieuwe jaar de Beste Frituur van Frankrijk uitgeroepen. Winnaar is La Frite à Dorer, een vaste klant van Pauwels gelegen in Wambrechies op zo’n 20 kilometer van de grens met België. 


LA FRITE A DORER

La Frite à Dorer in Wambrechies

De verkiezing van de beste frituur van het land, een wedstrijd waarvan we zouden denken dat ze alleen in België georganiseerd kan worden. Niet dus, want de frietjescultuur overschrijdt onze landsgrenzen hoe langer hoe meer. Zo wordt er ook bij onze zuiderburen elk jaar opnieuw reikhalzend uitgekeken naar de uitslag van De Beste Frituur van Frankrijk. Die uitslag wordt naar jaarlijks gewoonte bekendgemaakt op de website www.les-friteries.com waarop meer dan 1.200 ingeschreven frituren beoordeeld werden.

Na een vijfde plaats in 2017 en een tweede plek het jaar nadien, bekleedde David Fontaine van La Frite à Dorer dit jaar wél de hoogste podiumplaats. Een mooie vooruitgang voor deze charmante frietbarak waar ondertussen maandelijks zo’n vijf ton verse friet verkocht wordt. Bakken doet hij de frietjes volgens de regels van de kunst. Dat betekent ’s ochtends voorbakken op lage temperatuur, laten rusten en tijdens de service krokant afbakken op hoge temperatuur in rundsvet. Serveren doet hij ze allemaal met een breed assortiment aan Pauwels sauzen. Van Mayonaise en Ketchup tot speciaalsauzen als Samurai, Smoelsaus en Pickels. Voor het grootste aantal sauzen maakt David gebruik van de 3 liter PET Bokalen. Die zijn opgesteld in handige rekjes van Pauwels met plaats voor vier bokalen, plaatsbesparend én functioneel.

(les verder onder de video)

HET NOORDEN BOVEN

David en zijn team aan het werk

De frituren in het noorden van Frankijk domineren het klassement op www.les-friteries.com. Zo zijn 13 van de 15 beste frituren van Frankrijk gelegen in de regio Nord-Pas-de-Calais tegen de Belgische grens. Daarmee kunnen we stellen dat de frietjescultuur toch langzaam maar zeker overwaait vanuit België.

De organisator van de wedstrijd, Damien Convoet, heeft alvast één duidelijke wens voor 2020. “We merken dat er steeds meer frituuruitbaters zich inschrijven voor de wedstrijd. Een goede statistiek. Het merendeel bevindt zich echter in het Noorden van het land. Voor 2020 hopen we dan ook dat de stijging van het aantal frituren doorgetrokken wordt, maar dat de spreiding wat uitgebalanceerd geraakt over heel Frankrijk.”

De wedstrijd zelf opent alleszins heel wat deuren voor de frituren in het land. Zo ging het omzetcijfer van La Frite à Dorer sinds 2017 met 20% omhoog, wat voor een groot stuk te danken was aan de positieve resultaten in De Beste Frituur van Frankrijk. De winnaar van vorig jaar, Friterie Le Germoir, vroeg zelfs om niet meer beoordeeld te worden in 2019. De reden: de toestroom van klanten neemt onmenselijke proporties aan, in die mate dat de uitbaters niet meer konden volgen. Wat er ook van moge zijn: La douce France kan de Belgische frietkotcultuur wel smaken en dat zien we graag gebeuren!


Vernieuwd Pauwels Sauzen-Vastgoedservice koestert grote ambities

Geslaagde transferperiode doet het beste vermoeden. Het cyclocross team Pauwels Sauzen-Vastgoedservice vertoeft momenteel […]

Meer lezen

De Romeo’s en Pauwels Sauzen lanceren De Romeo’s Saus Speciaal

Een nieuwe succesnummer voor de populaire Vlaamse muziekgroep Pauwels Sauzen slaat de handen […]

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op het mooiste retrofestival van het land

Zondag 26 augustus wordt Bobbejaanland voor een tweede jaar op rij omgetoverd tot […]

Meer lezen

Verbeterde squeezability van de 1 liter knijpflessen

Begin 2017 staken we de beste Belgische sauzen in een gloednieuw jasje. De […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen breidt gamma uit met Pili Pili

Pauwels Sauzen staat al jarenlang bekend voor haar rijke aanbod aan koude sauzen. […]

Meer lezen

Tartaar de Luxe nu ook in PET bokalen

De Tartaar de Luxe van Pauwels Sauzen is aan een ware opmars in […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen lanceert nieuwe website voor professionals in foodservice

Al meer dan 100 jaar produceert Pauwels Sauzen de beste Belgische sauzen, vinaigrettes, […]

Meer lezen

Horeca Expo 2018: 6 redenen om Pauwels Sauzen te bezoeken

In onze interne keuken zijn we al enkele maanden bezig met de voorbereiding […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen op zoek naar tweede naamsponsor

Enkele jaren geleden besloot Pauwels Sauzen om samen met Vastgoedservice haar brede schouders […]

Meer lezen

Sauzen op tafel met de nieuwe 500ml verpakking van Pauwels Sauzen

De behoeften van onze klanten evolueren voortdurend. Bij Pauwels Sauzen denken we dan […]

Meer lezen