Pauwels innoveert en verlengt zowel houdbaarheid als smaakbehoud van sauzen in tubes

Pauwels innoveert en verlengt zowel houdbaarheid als smaakbehoud van sauzen in tubes

28-05-2020

De houdbaarheid van onze sauzen is een belangrijke factor voor ons en onze klanten. We zijn dan ook blij te kunnen aankondigen dat wij, dankzij een innovatie op gebied van verpakking, de houdbaarheid van onze sauzen in tubes aanzienlijk kunnen verlengen. Dit met een langer en beter smaakbehoud van de saus in de fles.


EXTRA BARRIÈRE

Foto: denniesfrietkar.be

Wie ons kent, weet dat we bij Pauwels steeds op zoek zijn naar innovaties om onze producten zo goed mogelijk te laten aansluiten op de noden van professionals. Zo bieden we bijvoorbeeld onze sauzen al lange tijd aan in verschillende verpakkingen op maat van het verbruik. We werken ook steeds met kwalitatieve ingrediënten die de beste smaak garanderen. Daarnaast zorgen we er nog voor dat onze verpakkingen niet alleen mooi ogen, maar ook nog eens mee helpen om de kwaliteit van de sauzen langdurig te behouden.

Wat dat laatste betreft, pakken we nu uit met een nieuw soort tube: een multilayer tube met een extra barrière tegen licht én lucht van buitenaf. Verpakkingstechnoloog Hannes De Winter is alvast opgetogen met deze nieuwe stap:

“Ondanks het feit dat zuurstof en licht noodzakelijk zijn voor ieder van ons, vormen beide elementen ook een bedreiging voor de houdbaarheid van sauzen”, zegt Hannes. “Ze werken namelijk oxidatie in de hand. Om onze sauzen daartegen te beschermen, voorzien we in het geval van onze tubes al een tijdje 360° sleeves en een luchtdichte seal onder de dop. Een nieuwe stap die we nu nemen is de ontwikkeling van een tube waarbij de wand bestaat uit meerdere ‘isolerende’ lagen, gemaakt uit een kunststof met uitstekende barrière-eigenschappen tegen zuurstof en andere gassen. Deze techniek wordt daarom al veelvuldig gebruikt in verpakkingen van voedingsmiddelen uit andere sectoren om de houdbaarheid te verlengen en ze tegen bederf te beschermen.”

LANGERE HOUDBAARHEID, BETER SMAAKBEHOUD

Hot Mammouth Pauwels sauzenDe multilayer tube, verwijzend naar de meerdere laagjes in de verpakkingswand, werd eerder dit jaar al geïntroduceerd op onze stand op de B2B vakbeurs Horecatel. “Door de situatie waarin we ons bevinden, hebben we de algemene communicatie ervan echter wat uitgesteld”, zegt Sales Manager Joeri Vandermeeren. “Aangezien de eerste productie met de nieuwe tubes zeer recent heeft plaatsgevonden, komen we nu wel naar buiten met het nieuws. Dat we deze innovatie kunnen bieden, kon trouwens op veel bijval rekenen op de stand. Grossiers zijn namelijk altijd blij met een product dat extra lang houdbaar is. Bovendien verpakken we de multilayer tubes voortaan ook per 12 in plaats van per 8, waardoor we ook logistiek een interessante optimalisatie doorvoeren.”

Voor onze gebruikers is het voordeel van deze nieuwe tubes glashelder. “Ook al ziet de tube er hetzelfde uit, onze gebruikers zullen merken dat de smaak, geur en kleur van onze sauzen beter behouden blijft over een langere periode”, besluit Joeri.

Meer informatie over beschikbaarheid en logistiek volgt in de komende weken. De introductie van de multilayer tubes zal immers stelselmatig gebeuren, zodra de desbetreffende sauzen een nieuwe productie ondergaan. Tot dan wordt de bestaande stock opgebruikt.


Vernieuwd Pauwels Sauzen-Vastgoedservice koestert grote ambities

Geslaagde transferperiode doet het beste vermoeden. Het cyclocross team Pauwels Sauzen-Vastgoedservice vertoeft momenteel […]

Meer lezen

De Romeo’s en Pauwels Sauzen lanceren De Romeo’s Saus Speciaal

Een nieuwe succesnummer voor de populaire Vlaamse muziekgroep Pauwels Sauzen slaat de handen […]

Meer lezen

De beste Belgische sauzen op het mooiste retrofestival van het land

Zondag 26 augustus wordt Bobbejaanland voor een tweede jaar op rij omgetoverd tot […]

Meer lezen

Verbeterde squeezability van de 1 liter knijpflessen

Begin 2017 staken we de beste Belgische sauzen in een gloednieuw jasje. De […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen breidt gamma uit met Pili Pili

Pauwels Sauzen staat al jarenlang bekend voor haar rijke aanbod aan koude sauzen. […]

Meer lezen

Tartaar de Luxe nu ook in PET bokalen

De Tartaar de Luxe van Pauwels Sauzen is aan een ware opmars in […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen lanceert nieuwe website voor professionals in foodservice

Al meer dan 100 jaar produceert Pauwels Sauzen de beste Belgische sauzen, vinaigrettes, […]

Meer lezen

Horeca Expo 2018: 6 redenen om Pauwels Sauzen te bezoeken

In onze interne keuken zijn we al enkele maanden bezig met de voorbereiding […]

Meer lezen

Pauwels Sauzen op zoek naar tweede naamsponsor

Enkele jaren geleden besloot Pauwels Sauzen om samen met Vastgoedservice haar brede schouders […]

Meer lezen

Sauzen op tafel met de nieuwe 500ml verpakking van Pauwels Sauzen

De behoeften van onze klanten evolueren voortdurend. Bij Pauwels Sauzen denken we dan […]

Meer lezen