Pauwels innoveert en verlengt zowel houdbaarheid als smaakbehoud van sauzen in tubes
28-05-2020
De houdbaarheid van onze sauzen is een belangrijke factor voor ons en onze klanten. We zijn dan ook blij te kunnen aankondigen dat wij, dankzij een innovatie op gebied van verpakking, de houdbaarheid van onze sauzen in tubes aanzienlijk kunnen verlengen. Dit met een langer en beter smaakbehoud van de saus in de fles.
EXTRA BARRIÈRE

Foto: denniesfrietkar.be
Wie ons kent, weet dat we bij Pauwels steeds op zoek zijn naar innovaties om onze producten zo goed mogelijk te laten aansluiten op de noden van professionals. Zo bieden we bijvoorbeeld onze sauzen al lange tijd aan in verschillende verpakkingen op maat van het verbruik. We werken ook steeds met kwalitatieve ingrediënten die de beste smaak garanderen. Daarnaast zorgen we er nog voor dat onze verpakkingen niet alleen mooi ogen, maar ook nog eens mee helpen om de kwaliteit van de sauzen langdurig te behouden.
Wat dat laatste betreft, pakken we nu uit met een nieuw soort tube: een multilayer tube met een extra barrière tegen licht én lucht van buitenaf. Verpakkingstechnoloog Hannes De Winter is alvast opgetogen met deze nieuwe stap:
“Ondanks het feit dat zuurstof en licht noodzakelijk zijn voor ieder van ons, vormen beide elementen ook een bedreiging voor de houdbaarheid van sauzen”, zegt Hannes. “Ze werken namelijk oxidatie in de hand. Om onze sauzen daartegen te beschermen, voorzien we in het geval van onze tubes al een tijdje 360° sleeves en een luchtdichte seal onder de dop. Een nieuwe stap die we nu nemen is de ontwikkeling van een tube waarbij de wand bestaat uit meerdere ‘isolerende’ lagen, gemaakt uit een kunststof met uitstekende barrière-eigenschappen tegen zuurstof en andere gassen. Deze techniek wordt daarom al veelvuldig gebruikt in verpakkingen van voedingsmiddelen uit andere sectoren om de houdbaarheid te verlengen en ze tegen bederf te beschermen.”
LANGERE HOUDBAARHEID, BETER SMAAKBEHOUD
De multilayer tube, verwijzend naar de meerdere laagjes in de verpakkingswand, werd eerder dit jaar al geïntroduceerd op onze stand op de B2B vakbeurs Horecatel. “Door de situatie waarin we ons bevinden, hebben we de algemene communicatie ervan echter wat uitgesteld”, zegt Sales Manager Joeri Vandermeeren. “Aangezien de eerste productie met de nieuwe tubes zeer recent heeft plaatsgevonden, komen we nu wel naar buiten met het nieuws. Dat we deze innovatie kunnen bieden, kon trouwens op veel bijval rekenen op de stand. Grossiers zijn namelijk altijd blij met een product dat extra lang houdbaar is. Bovendien verpakken we de multilayer tubes voortaan ook per 12 in plaats van per 8, waardoor we ook logistiek een interessante optimalisatie doorvoeren.”
Voor onze gebruikers is het voordeel van deze nieuwe tubes glashelder. “Ook al ziet de tube er hetzelfde uit, onze gebruikers zullen merken dat de smaak, geur en kleur van onze sauzen beter behouden blijft over een langere periode”, besluit Joeri.
Meer informatie over beschikbaarheid en logistiek volgt in de komende weken. De introductie van de multilayer tubes zal immers stelselmatig gebeuren, zodra de desbetreffende sauzen een nieuwe productie ondergaan. Tot dan wordt de bestaande stock opgebruikt.