Veelgestelde vragen

FAQ

Hieronder vindt u een aantal van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op of contacteer uw vertegenwoordiger.

Kan ik de sauzen van Pauwels opwarmen?

De sauzen van Pauwels Sauzen zijn gemaakt om koud te consumeren. We spreken dan ook over ‘koude sauzen‘. Bijgevolg raden wij af om het assortiment koude sauzen op te warmen voor consumptie. Indien u onze sauzen wél zou opwarmen, zal u merken dat de samenstelling van de saus verandert en olie zich afscheidt. Het resultaat is een minder aangename gebruikservaring, waarvoor wij niet garant staan.

Wat is de levertermijn van mijn bestelling?

Voor groothandelaars: De levertermijn bedraagt 2 werkdagen, mits bestelling geplaatst vóór 12.00u ’s middags. Indien de bestelling geplaatst wordt na 12.00u ’s middags, geldt een levertermijn van 3 werkdagen.

Voor eindklanten: U dient uw bestelling te plaatsen bij uw lokale grossier of groothandelaar. Daar kan u meteen gebruik maken van de plaatselijke voorraad. Indien de voorraad niet voldoet, dient de grossier/groothandelaar bij ons te bestellen en geldt wederom de levertermijn van 2 werkdagen mits besteld vóór 12.00u ’s middags.

Belangrijk: Pauwels Sauzen is leverancier in sauzen voor de professionele gebruiker. Bijgevolg worden bij ons enkel bestellingen verwerkt die geplaatst werden door grossiers of groothandelaars. De professionele gebruiker dient dan ook daar zijn goederen te bestellen en af te halen. Het overzicht van grossiers en groothandelaars vindt u hier.

Waar kan ik de producten van Pauwels Sauzen kopen?

Onze Pauwels sauzen zijn beschikbaar voor zowel professionals als voor consumenten.

Wie Pauwels sauzen wil aankopen voor professioneel gebruik kan daarvoor terecht bij meer dan 100 verschillende groothandels voor professionals. Een overzicht van het netwerk aan groothandelaars vindt u op onze pagina Groothandels – Grossiers.

Wie Pauwels sauzen wil aankopen voor thuisgebruik, kan daarvoor terecht bij heel wat supermarkten verspreid over het land. U vindt een overzicht van alle supermarkten op onze Store Locator.

Hoelang kan ik de sauzen bewaren na opening?

We adviseren alle koude sauzen na opening koel te bewaren en binnen de maand te verbruiken. Op alle verpakkingen kan u de houdbaarheidsdatum terugvinden. Deze houdbaarheidsdatum valt onder de noemer ‘Ten minste Houdbaar Tot‘ of ‘THT’. Dat betekent dat Pauwels Sauzen als fabrikant garandeert dat de voedingsmiddelen veilig en van onberispelijke kwaliteit zijn tot op de aangegeven datum. Na deze datum kunnen de producten nog geconsumeerd worden op voorwaarde dat ze in goede omstandigheden bewaard werden en dat de verpakking niet beschadigd is. Bekijk dus steeds goed de verpakking (geen beschadiging, goed gesloten,…).

Welke eieren gebruikt Pauwels Sauzen voor haar producten?

Eieren zijn voor onze producten één van de belangrijkste basisingrediënten voor onze sauzen. Ze zorgen immers voor smaak en voor de binding van onze geëmulgeerde sauzen. De kwaliteit van het eigeel is van doorslaggevend belang en bovendien ook onlosmakelijk verbonden met de leefomstandigheden van de kip. Om een zeer goede kwaliteit te kunnen garanderen, kiezen we bij Pauwels Sauzen bewust voor scharreleieren. Binnen in een scharrelstal lopen de kippen immers vrij rond, waardoor ze vrij kunnen bewegen, scharrelen en pikken in het strooisel op de vloer. Het gezond klimaat waarin deze kippen vertoeven, is een uitstekende garantie op kwalitatief eigeel.

Waar vind ik de nutritionele informatie en ingrediëntendeclaratie terug van de producten van Pauwels Sauzen?

De nutritionele informatie en ingrediëntendeclaratie vindt u terug op de achterzijde van alle producten. Voedingswaarden worden daarbij steeds weergegeven per 100 g en en per portie indien de beschikbare ruimte het toelaat. Eén portie komt overeen met 15 g, wat overeenstemt met ongeveer één eetlepel saus. De percentages die vermeld worden in dit kader, geven precies aan hoeveel procent van de dagelijkse behoefte van een bepaalde voedingsstof één portie saus bevat. Houd daarbij echter rekening met het feit dat de nutritionele behoeften kunnen variëren van individu tot individu en dit op basis van o.m. geslacht, leeftijd, hoeveelheid fysieke activiteit en andere factoren. De percentages die wij op de verpakking vermelden, worden weergegeven ten opzichte van de dagelijkse behoefte van een gemiddelde volwassene zonder opmerkelijke kenmerken.

Waar vind ik de informatie over allergenen terug?

Ingrediënten die allergieën kunnen veroorzaken, worden duidelijk vermeld op onze verpakking. Enerzijds door een vette bedrukking in de ingrediëntendeclaratie, anderzijds door een aparte vermelding ‘Allergenen Informatie’ met opsomming van de allergenen. Bent u allergisch voor bepaalde voedingsstoffen? Consulteer dan zeker altijd het etiket van onze producten voor gebruik.

Moet ik sauzen koel bewaren?

Zoals alle sauzen, worden ook die van Pauwels Sauzen bereid met een zeker hoeveelheid olie. Wanneer de saus in contact komt met zuurstof, treedt er oxidatie op. Het resultaat is een minder aangename smaak en een veranderende densiteit. Oxidatie wordt belemmerd door koeling, waardoor we adviseren onze sauzen na opening steeds koel te bewaren. Het is echter geen noodzakelijkheid voor uw veiligheid, wél voor een optimaal smaakgenot.

In welke verpakkingen kan ik sauzen van Pauwels Sauzen aankopen?

Pauwels sauzen zijn verkrijgbaar in allerlei verpakkingen. Zowel voor basisproducten als mayonaise en ketchup als voor specialiteiten hebben wij een uitgebreid gamma aan doseeersystemen op maat van uw zaak én uw klanten. Volgende verpakkingen (gerangschikt van klein naar groot) zijn beschikbaar bij uw groothandel:

 • 1 liter: een tube/knijpfles om snel en eenvoudig kleine hoeveelheden uit de hand te serveren. Deze verpakking is beschikbaar voor nagenoeg alle smaken in ons assortiment.
 • 3 liter: een PET pot, ideaal voor de gangbare smaken in uw zaak waarvan u bovengemiddeld serveert. Mogelijkheid tot aanvulling door pompsysteem.
 • 5 liter: een duo Bag-in-Box navulbaar systeem (2x 5l) waarbij u de box én de pomp gratis ter beschikking krijgt. De ideale dosering voor een snelle bediening.
 • 7,5 liter: onze speciale sausmaster, enkel beschikbaar voor Andalouse, Ketchup, Curryketchup en Mayonaise.
 • 10 liter: dé dosering voor de grootverbruiker, u aangeboden in emmers met aanvulling door pompsysteem.

Wat is het Bag-in-Box systeem juist?

Pauwels Sauzen wordt al decennia lang gerespecteerd omwille van haar kwalitatieve sauzen, rijk aanbod en unieke doseersystemen. Wat dat laatste betreft, is het Bag-in-Box (BIB) systeem een echt succesnummer. Dit systeem omvat een 2x 5 liter doseersysteem dat met behulp van een pomp de sauzen makkelijk weet te doseren. De BIBs zijn daardoor zeer hygiënisch, gebruiksvriendelijk én aantrekkelijk om in het zicht van uw klanten uit te stallen in uw zaak. Bovendien komt onze commerciële buitendienst onze BIBs gratis ter beschikking stellen in uw zaak (zowel box als pomp).

Een interessant voordeel van onze BIBs is de optimale traceerbaarheid ervan door een unieke nummering. Elke zak kan zo immers tot in detail getraceerd worden tot aan de productielijn. Hierdoor bent u steeds perfect in orde met de richtlijnen voorgeschreven door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

Voor volgende sauzen kan u gebruik maken van onze BIBs:

 • Americaine
 • Andalouse
 • Andalouse Chef
 • Brazil
 • Cocktail
 • Cocktail Halal
 • Curryketchup
 • Curry
 • Hamburgersauzen: Dressing, Giga, Hot en Triple
 • Hollandse Frietsaus 35%
 • Hot Mammouth
 • Ketchup
 • Ketchup Chef
 • Looksaus
 • Mammouth
 • Mayo Chef
 • Mayonaise
 • Pepersaus
 • Samurai
 • Smoelsaus
 • Tartaar De Luxe
 • Tartaar Traiteur
 • Toscaanse Saus

Wat is het verschil tussen de verschillende vetten van Pauwels Sauzen?

Pauwels Sauzen heeft drie soorten vetten in haar assortiment: Frituurvet Oranje, Frituurvet Groen en Frituurvet Blauw.

 • Pauwels Oranje: bestaat voor 60% uit geraffineerd rundvet en voor 40% uit plantaardige oliën en vetten (gedeeltelijk geharde palmolie en raapolie). Hierdoor verwijzen we ook wel naar dit vet als  het ‘mixvet‘ van Pauwels. Het mixvet combineert zo de voordelen van plantaardig vet met de lekkere, typische smaak van rundsvet.
 • Pauwels Groen: bestaat uit 100% plantaardige oliën en vetten: palmolie, gedeeltelijk geharde palmolie, raapolie. Het hoofdbestanddeel is palmolie, waardoor dit frituurvet ook wel ‘palmvet‘ wordt genoemd. Met minder dan 1% transvetzuren heeft het Pauwels Groen een laag smeltpunt en een lange levensduur. Het is bijgevolg zeer goed bestand tegen oxidatie.
 • Pauwels Blauw:  Net als het palmvet, bestaat ook onze Frituurvet Blauw uit 100% plantaardige oliën en vetten (palmolie, gedeeltelijk geharde palmolie, gedeeltelijk geharde raapolie en raapolie). Het verschil zit echter in de onderlingen verhouding tussen de verschillende plantaardige oliën en vetten bij de blauwe variant. Het vet is neutraal van smaak en is bovendien extra gehard, waardoor het langer meegaat.

Waarvoor dienen de zegels op sommige verpakkingen?

Pauwels Sauzen beloont haar trouwe klanten. Daarom ook dat op de verpakkingen van 3, 5, 7.5 en 10 liter spaarzegels terug te vinden zijn. Met behulp van onze spaarkaart kan u deze zegels verzamelen en inruilen voor waardebonnen en/of extra promomaterialen voor uw zaak. Download hier uw spaarkaart.

Heeft u al (minimaal) 250 zegels (1 volle kaart) gespaard? Stuur uw spaarkaart dan onder gesloten omslag aangetekend op naar Pauwels NV – Ten Aanzien Van Verantwoordelijke Spaarkaarten – Vaartstraat 176 – 2520 Oelegem (Ranst). Een medewerker van ons commercieel team komt de waardebonnen met het door u gespaarde bedrag vervolgens persoonlijk afleveren. Met deze waardebonnen kan u op onze kosten gaan winkelen bij Mediamarkt.

Hoe garandeert Pauwels Sauzen kwalitatieve producten?

Wie Pauwels kent, weet dat het bedrijf actief is op verschillende gebieden. Zo zijn we een belangrijke speler voor wat betreft de productie van Private Label sauzen en hebben we een co-packing overeenkomst met tal van andere A-merken. Ten gevolge van die sauzenproductie voor derden wordt onze werkwijze inzake productontwikkeling en productie regelmatig aan een externe audit onderworpen. Deze audits kunnen zowel gepland als onverwacht plaatsvinden, waardoor we gedwongen zijn om ervoor te zorgen dat al onze producten steeds aan de hoogste kwaliteitsnormen beantwoorden. Als klant van ons eigen sauzenmerk, profiteert u hiervan. U geniet immers van de garantie dat elk product dat door Pauwels Sauzen wordt geproduceerd, tegemoet komt aan de allerhoogste kwaliteitsnormen. Onze kwaliteitscertificering door BRC en IFS dient daarvoor als het ultieme bewijs.

Daarnaast besparen we bij Pauwels Sauzen niet op smaak. Onze sauzen worden dan ook gemaakt aan de hand van pure en kwalitatieve ingrediënten. Denk aan échte whisky in onze cocktailsaus, échte stukjes truffel in onze truffelmayonaise of zongerijpte tomaten met een krachtig aroma voor onze ketchup.

De combinatie van een geolied productieproces en kwalitatieve ingrediënten is uw garantie op een kwalitatief product.